7 inhimillistä menestystekijää (työ)elämässä

Me kaikki pystymme menestymään!

En sano että se olisi helppoa, mutta se on mahdollista. Prosessi vaatii paljon itsensä hyväksymistä, itsetutkiskelua ja osittain myös maailman ymmärtämistä.

Nämä 7 inhimillistä asiaa vaikuttavat merkittävästi (työ)elämässä menestymiseen:

ITSELUOTTAMUS on uskallusta luottaa omaan tunteeseen, visioon ja tekemiseen. Esimerkiksi myyjän työssä on ehdottoman tärkeää uskaltaa kohdata asiakas ihmisenä ja kyetä rakentamaan sekä johtamaan keskustelua. Mitä nopeammin pystymme arvioimaan ihmisen tarpeet, sitä nopeammin pystymme reagoimaan ja aidosti välittämään asiakkaan tarpeista sekä vastaamaan niihin. Tämä kaikki vaatii itseluottamusta, tilannetajua ja heittäytymistä. Mitä enemmän voimme luottaa itseemme, sitä tehokkaammin saamme aikaan tuloksia ja voimme saavuttaa myös omia tavoitteitamme.

IHMISSUHTEET – Jokaisella kohtaamallamme ihmisellä voi olla myöhemmin avaimet tulevaisuuteemme. Tänään edessäsi seisova asiakas voi olla viiden vuoden päästä esimiehesi. Vaikka tämän hetkinen työpaikkasi ei jostain syystä motivoisi sinua, toimit kuitenkin omilla kasvoillasi ja työpaikan sijaan niitä ei voi lähteä myöhemmin vaihtamaan. Jokainen kanssakäyminen on osa omaa verkostoamme. Ilman verkostoamme emme pysty pääsemään tavoitteisiimme. Ihmissuhteilla on merkittävä merkitys tavoitteiden saavuttamisessa ja niiden rakentaminen alkaa jo heti elämämme alkuvaiheessa.

TOTEUTTAMINEN – Ilman toteuttamista ei tapahdu mitään. Kaikki tekeminen perustuu suunnitelmaan, mutta hyvä suunnitelma vaatii myös hyvän toteutuksen. Jos haaveilemme jatkuvasti jostain, mutta emme ala suunnitelmallisesti toteuttamaan matkaamme kohti unelmiamme, miten voimme koskaan saavuttaa niitä? Uskalla myös epäonnistua! Tavoitteiden saavuttamiseen liittyy useita epäonnistumisia ja uusia nousuja.

KÄRSIVÄLLISYYS – Harvemmin kukaan on mennyt hissillä menestykseen, useimmiten menestyjät ovat nousseet pitkät ja kiviset portaat saavuttaakseen unelmansa. (Työ)elämässä menestyminen vaatii vision jota lähdetään toteuttamaan, usein myös ymmärtämättä täysin, mihin suunnitelma voi mahdollisesti lopulta johtaa. Tällöin tärkeintä on seurata omaa tunnettaan ja tehdä sitä mikä parhaalta sillä hetkellä tuntuu. Koska suunnitelma on sillä hetkellä tuntunut hyvältä, se on varmasti tärkeä osa oman onnellisuuden löytämistä. Henkilökohtainen menestyminenhän on innostumista, onnistumista ja niiden aikaan saamaa onnellisutta.

ITSENSÄ KEHITTÄMINEN ja oppiminen on jatkuva prosessi. Jos emme mene koskaan itseemme, emme voi löytää unelmiamme. On tärkeää löytää omat heikkoudet ja vahvuudet sekä opetella pelaamaan niiden kanssa. Epämukavuusalueelle heittäytyminen vahvistaa meitä, mutta usein omien kiinnostusten kohteiden äärellä olemme vahvimmillamme ja niiden tulee johdatella meitä oikeiden asioiden äärelle. Kehittämällä omia taitojamme pysymme mukana maailman kehityksessä ja pystymme tämän myötä arvioimaan paremmin tulevaa sekä kehittämään itseämme jatkuvasti omalla alallamme. Elämänkokemus vahvistaa meitä jatkuvasti tuoden mukanaan varmuutta ja vahvuutta oman itsemme löytämiseen.

LUOVUUS – Jokainen meistä on jollain tavalla luova. Oli se sitten matemaattisen kaavan luomista tai vaikkapa sosiaalisilla kyvyillä pelaamista. Usein luovuustilassa olemme elementissämme. Omat harrastukset ja kiinnostuksen kohteet auttavat meitä löytämään oman luovuutemme. Luovuuden tunteen synnyttävät asiat usein myös auttavat meitä jaksamaan ja ruokkivat luovuuttamme lisää. Joku voi saada lenkkipolulta valtavia luovuuden puuskia, tai toinen voi kitkeä kukkamaata ja löytää sieltä omat luovuuden siemenensä. Tärkeintä on tehdä mahdollisimman paljon sitä mistä pitää, sieltä ammentamalla luovuus saa lisää virtaa ja samalla henkinen hyvinvointimmekin paranee.

HEITTÄYTYMINEN –  Heittäytymällä uusiin tilanteisiin ja asioihin, voimme nopeuttaa omien tavoitteidemme saavuttamista. Heittäytyminen tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että uskallamme laittaa itsemme likoon ja ottaa vastuuta. Työelämässä kuultu lause: ”Olen vain töissä täällä.” kuvaa vahvasti henkilöä joka ei heittäyty työhönsä vaan tekee vain tarvittavan. Heittäytyjä ideoi ja eläytyy, hän haluaa voittaa. Heittäytyjä saattaa tehdä myös virheitä, mutta virheet vain vahvistavat. Heittäytyjä voittaa useammin kuin muut.

Näiden 7 inhimillisen tekijän avulla voimme tiedostaa omat vahvuutemme, kehittää heikkouksiamme ja aloittaa matkan kohti yhä parempaa (työ)elämää.

Positiivisia ajatuksia.

Veera

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s